

Öz Değerlendirme Çemberleri ve Ölçekleri
Bu dosyada kişiye özel mentörlük ve koçluk sistemi uygulamaları için öz değerlendirme formları ve ölçekleri bulunmaktadır. Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
- Yaşam Çemberi, - Erdem Değer Eylem Çemberi -Erdem Değer Eylem Öz Değerlendirme Formu -Atölye Becerileri Çemberi -Atölye Becerileri Öz Değerlendirme Formu
- Maarif Modeli ve YKS Hazırlık Tüm Dersler çemberi KİŞİYE ÖZEL MENTÖRLÜK VE KOÇLUK SİSTEMİ ÖZ DEĞERLENDİRME ÇEMBERLERİ VE ÖLÇEKLER
2. Bölüm
Rehberlik ve Öz Yönetim
2.1. Çember Kullanma Kılavuzu
MENTÖRLÜK VE KOÇLUK SİSTEMİ ÖZ DEĞERLENDİRME ÇEMBERLERİ VE ÖLÇEKLER
Çemberimiz çok amaçlı olup, erdem değer, başarı, yaşam çemberi vb. alanına bağlı olarak ilgili alanda 8 farklı bölümde öğrencinin öz denetim yapabilmesi üzerine kurgulanmıştır.
Okulumuzun çemberinin diğerlerinden farkı, yılı bütün olarak almasıdır. Bizim çemberimizde aylık gelişimin grafiksel olarak çember üzerinde gözlenebilmesi ayrı bir işlevsellik sağlamaktadır.
Her bölümde çember dışındaki 1-12 rakamları Ocak-Aralık aylarına karşılık gelmekte olup bir yıllık süreyi kapsamaktadır.
Çember içindeki en küçük daire en düşük puan 0 (sıfır), en yüksek puan 10 (on) olacak şekilde ilgili alanda öğrencinin kendine vereceği puana karşılık gelmektedir. Öğrenci her ay ilgili alanda öz değerlendirme yaparak kendine takdir ettiği puana kadar içten dışa boyama yapacaktır. Böylece öğrenci her ay gelişimini puan ve görsel açısından değerlendirebilecektir.
Örneğin; öğrenci erdem değer öylem ölçeğinde, öz değerlendirme ile kendisine; YARDIMLAŞMA alanında ocak ayında 5, şubat ayında 8 vermiş; mart ayında 9,
ÇALIŞKANLIK kapsamında ocak ayında 4 şubat ayında 7, mart ayında 8,
DÜRÜSTLÜK alanında ocak ayında 7 şubat ayında 8, mart ayında 10 puan vermiş olsun. Vd. Ölçek soldaki şekilde gözükecektir.
He alanın tüm aylarda aynı renkle boyanması esastır.